Tietosuojaseloste

E. Hartikainen Oy:ssä olemme sitoutuneet noudattamaan EU:n tietosuoja-asetusta sekä muuta yksityisyydensuojaa koskevaa lainsäädäntöä ja käsittelemään henkilötietojasi hyvän tiedonhallintatavan mukaisesti. 

Rekisterinpitäjä:
E. Hartikainen Oy, Pamilonkatu 31, 80130 Joensuu, Y-tunnus 9210103-5
Vaihde 0207 545500

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa:

Tietohallintopäällikkö Jarmo Mikkonen, p. 040 183 6702, tietosuojavastaava@hartikainen.com

Tietosuojaseloste verkkosivun käyttäjille

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, kun vierailet verkkosivuillamme tai olet yhteydessä meihin verkkosivujemme kautta. Työnhakijoiden tietosuojaselosteen löydät täältä: https://ehartikainenoymaarakennus.teamtailor.com/privacy-policy

2. Mihin tarkoituksiin käsittelemme henkilötietojasi, mihin lainmukaiseen perusteeseen käsittely perustuu ja millaisia tietoja käsittelemme?

KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUSPERUSTE

ESIMERKKEJÄ TIETOSISÄLLÖISTÄ

ASIAKASSUHTEEN HALLINTA JA YHTEYDENPITO

Henkilötietojen käsittelyn pääasiallinen tarkoitus on meidän ja sinun tai edustamasi yrityksen välisen asiakassuhteen hallinta, mukaan lukien yhteydenpito, palautteen pyytäminen tai muu viestintä kanssasi.

Henkilötietojen käsittely perustuu meidän ja sinun tai edustamasi yrityksen väliseen sopimukseen taikka oikeutettuun etuumme. Useimmiten oikeutettu etumme perustuu väliseemme asiakas- tai vastaavaan suhteeseen.

Vastustamisoikeus. Kun henkilötietojasi käsitellään oikeutetun edun perusteella, sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. (ks. kohta 6.)

•        Perustiedot, kuten nimi, titteli ja yhteys edustamaasi yritykseen sekä yhteystiedot (sähköposti, postiosoite ja puhelinnumero) tai muut tunnistetiedot

•        Tiedot, jotka olet antanut meille, kun olet meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta, kuten yhteystietosi, viestien sisältö, palautteesi ja vastauksesi kyselyihin.

MARKKINOINTI JA ANALYTIIKKA

Käytämme henkilötietojasi markkinointiin ja kertoaksemme sinulle Maarakennus E. Hartikaisen palveluista.

Yhdistämme tietojasi sinua koskevia tietoihin, joita olemme saaneet, kun olet ollut kanssamme yhteydessä tai joita olemme saaneet julkisista lähteistä.

Käytämme henkilötietojasi myös markkinointitutkimuksiin ja asiakaskyselyihin.

Henkilötietojen käsittely perustuu perustuu liiketoimintaamme ja elinkeinonvapauteen perustuvaan oikeutettuun etuumme kerätä ja analysoida merkityksellistä tietoa ymmärtääksemme asiakkaitamme paremmin ja kehittää palveluitamme.

Vastustamisoikeus. Kun henkilötietojasi käsitellään oikeutetun edun perusteella, sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. (ks. kohta 6.)

Evästeisiin antamasi suostumuksen perusteella voimme tallentaa ja käyttää päätelaitteesi tietoja, luodaksemme personoituja mainosprofiileja ja toimittaaksemme merkityksellistä sisältöä verkkosivulla (esimerkiksi tietoa ja mainoksia tarjoamistamme palveluista) sekä mitataksemme mainonnan tehokkuutta.

Käsittelemme henkilötietojasi myös verkkosivujen kehittämiseksi ja parantamiseksi taikka omien palveluiden kehittämiseksi tai yhteistyökumppaneiden palveluiden kehittämiseen.

Verkkosivujen selailua ja mieltymyksiäsi koskevan tiedon käsittely ja sen jakaminen nimettyjen kolmansien osapuolien kanssa perustuu pääsääntöisesti antamaasi suostumukseen.

•        Markkinointi- ja viestintätiedot, kuten kiinnostuksen kohteesi ja mieltymyksesi, tekemäsi valinnat ja markkinointiluvat tai –kiellot

•        Tiedot, joita kerätään verkkosivulla vierailun yhteydessä tai kun käytät niillä tarjottuja palveluita, kuten selailet sivuja, lataat esitteitä tai etsit tietoa

•        Tiedot, joita saamme julkisesti saatavilla olevista lähteistä tai kolmansien osapuolien kautta (esimerkiksi analytiikkatarjoajilta, mainosverkostoista ja hakupalveluntarjoajilta saatavat tiedot).

 

VERKKOSIVUJEN YLLÄPITO JA TIETOTURVALLISUUS

Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin verkkosivujen ylläpitämiseksi ja hallinnoimiseksi:

•        Verkkosivujen sisältöjen ylläpito ja tuottaminen

•        Virhetilanteiden estäminen ja korjaaminen

•        Verkkosivun ja palveluiden tietoturvallisuuden varmistaminen

•        Petosten ennaltaehkäiseminen ja tutkiminen

Henkilötietojen käsittely perustuu liiketoimintaamme ja elinkeinonvapauteen perustuvaan oikeutettuun etuumme. Oikeutetun etumme perusteella voimme kerätä ja analysoida tarpeellista tietoa esim. verkkosivujen toimivuudesta toimintamme kehittämiseksi.

Meillä on myös oikeutettu etu varmistaa verkkosivujen ja tarjottujen palveluiden asianmukainen tietoturvan taso.

Vastustamisoikeus. Kun henkilötietojasi käsitellään oikeutetun edun perusteella, sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. (ks. kohta 6.)

Evästeisiin antamasi suostumuksen perusteella voimme käsitellä henkilötietojasi verkkosivujen käytön mittaamiseen ja analysointiin.

•        Tiedot, joita kerätään verkkosivulla vierailun yhteydessä, tai kun käytät niillä tarjottuja palveluita, kuten selailet sivuja, lataat esitteitä tai etsit tietoa

 

•        Tekniset tiedot verkkosivujen selaamisesta, kuten IP-osoite, kieli, laitetunnus, laitetyyppi ja käyttöjärjestelmä, sovellusasetukset sekä muut evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla kerätyt tiedot

 

 

3. Evästeiden käyttö verkkosivuillamme

 

Hyödynnämme verkkosivuillamme evästeitä ja vastaavia tekniikoita.

 

Mitä evästeet ovat?

 

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat tietokoneellesi, mobiililaitteellesi tai muulle laitteellesi. Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Käytämme myös muita tekniikoita, kuten seurantakoodeja (esimerkiksi mainospikseleitä) sekä muita vastaavia, jotka tallentuvat laitteellesi.

 

Voimme kerätä evästeiden avulla esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • Palvelun ominaisuuksien käyttö- ja selaustiedot

-          miten ja milloin palvelujamme käytetään

-          esimerkiksi miltä sivulta olet on siirtynyt palveluun

-          milloin ja mitä www-sivujamme olet selannut

-          mitä linkkejä olet nähnyt ja klikannut

-          mitä selainta käytät, mikä on näytön tarkkuus, laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio

  • Muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot.
     

Mihin käytämme evästeitä?

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Lisäksi jaamme sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoja siitä, miten käytät sivustoamme.

Välttämättömät evästeet

Välttämättömät evästeet auttavat tekemään verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivulla siirtymisen ja sivuston suojattujen alueiden käytön. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä. Välttämättömien evästeiden tulee olla aina käytössä, jotta voimme tallentaa evästeasetuksesi.

Kolmansien osapuolien evästeet

Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat evästeitä, joita asetamme omasta puolestamme vierailemaasi verkkopalveluun. Kolmansien osapuolten evästeet ovat evästeitä, joita asetamme kumppanimme tai jokin toisen verkkosivuston puolesta. Kolmansien osapuolten evästeitä voidaan asettaa verkkosivustollamme olevien sisältöjen kuten videoiden, sivuston käytettävyyden sekä sosiaalisen median toimintojen, kävijämääriä koskevan analytiikan tai mainonnan toteuttamiseksi.

Sivustomme käyttää Google Analytics, Google Ads ja HotJar palveluita kävijätiedon keräämiseksi. Keräämämme tiedon avulla haluamme kehittää palvelumme käytettävyyttä, seurata kävijämääriä sekä kohdentaa markkinointia.

Sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan toimijat voivat yhdistää näitä tietoja muihin tietoihin, joita olet antanut heille, tai joita on kerätty, kun olet käyttänyt heidän palvelujaan. Kolmansien osapuolten evästeiden avulla kerättyjen tietojen käsittelyä ei kuvata tietosuojaselosteessamme, vaan kunkin kolmannen osapuolen omassa tietosuojaselosteessa.

Evästeasetukset ja evästeiden hallinta

Lain mukaan tarvitsemme suostumuksesi muiden kuin pyytämiesi palvelujen toteuttamiseksi tai verkkosivuston toiminnan kannalta välttämättömien evästeiden käytölle.

Voit muuttaa hyväksyntääsi tai peruuttaa sen maarakennushartikainen.com sivustolla minkä tahansa sivun vasemman alanurkan keksi-painikkeesta.

 

4.         Kenelle luovutamme henkilötietojasi?

 Hyödynnämme toiminnassamme erilaisia kumppaneita, joille henkilötietojasi voidaan luovuttaa tilanteesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta riippuen. Luovuttaessamme henkilötietoja, otamme huomioon velvoittavan lainsäädännön vaatimukset, kuten salassapitovelvoitteemme. Teemme kaikkien kumppaniemme kanssa asianmukaiset henkilötietojen käsittelyä koskevat sopimukset. Käyttämämme kumppanit ovat sitoutuneet käsittelemään henkilötietoja turvallisesti ja luottamuksellisesti.

Kumppanimme voivat toimia tilanteesta riippuen joko itsenäisinä rekisterinpitäjinä tai henkilötietojen käsittelijöinä, jolloin henkilötietoja käsitellään vain E. Hartikaisen määrittämiin käyttötarkoituksiin.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa seuraaville vastaanottajien ryhmille:

IT-toimittajat

Hyödynnämme toiminnassamme IT-järjestelmiä ja konesalipalveluita, joihin siirrämme henkilötietoja käsiteltäväksi ja säilytettäväksi.

Sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan toimijat

Hyödynnämme toiminnassamme sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan toimijoita, joiden kautta keräämämme tiedon avulla kehitämme palvelumme käytettävyyttä, seuraamme kävijämääriä sekä kohdennamme markkinointia.

 

5.         Missä maissa henkilötietojasi käsitellään?

Käsittelemme henkilötietojasi pääosin Euroopan Unionin alueella sijaitsevissa järjestelmissä ja tietovarannoissa. Osa käyttämistämme kumppaneista tai näiden tarjoamista palveluista sijaitsee kuitenkin Euroopan talousalueen ulkopuolella, jolloin henkilötietojasi siirtyy myös alueen ulkopuolelle.

Esimerkkejä tilanteista, joissa henkilötietojasi siirtyy Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

TILANNE, JOSSA SIIRTO VOI TAPAHTUA

TOIMENPITEET, JOILLA PYRIMME SÄILYTTÄMÄÄN HENKILÖTIETOJEN KORKEAN TASON

Henkilötietojen käsittelyssä käytettävä IT-järjestelmä tai pilvipalvelu sijaitsee Euroopan talousalueen ulkopuolisella palvelimella

EU komission laatimien mallisopimuslausekkeiden käyttö kumppaneiden kanssa solmittavien sopimusten liitteenä/yritystä koskevat sitovat säädännöt, jotka valvontaviranomainen on vahvistanut kumppania koskien.

Henkilötietoja sisältävään, EU alueella sijaitsevalla palvelimella olevaan IT-järjestelmään tai pilvipalveluun tehdään etäyhteyden kautta päivityksiä tai ylläpitoa EU:n ulkopuolelta

EU komission laatimien mallisopimuslausekkeiden käyttö kumppaneiden kanssa solmittavien sopimusten liitteenä

 

Tilanteissa, joissa henkilötietojasi siirtyy kolmansiin maihin, toteutamme suojatoimenpiteitä, joilla eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön edellyttämä korkea henkilötietojen suojan taso säilyisi myös henkilötietojen siirtämisen jälkeen. Toimenpiteitä ovat muun muassa Euroopan komission vakiosopimuslausekkeet osana sopimuksia tai valvontaviranomaisen vahvistamat EU-alueen ulkopuolella sijaitsevaa kumppania koskevat yrityskohtaiset sitovat säännöt.

Euroopan komission laatimista mallilausekkeista voit lukea lisää täältä:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en

 

6.         Millaisia oikeuksia sinulla on henkilötietojen käsittelyyn liittyen?

 Tietosuojalainsäädäntö takaa sinulle erilaisia oikeuksia henkilötietojen käsittelyyn liittyen.

Voit pyytää meitä toteuttamaan alla olevia oikeuksia lähettämällä pyyntösi tämän tietosuojaselosteen 1. kohdassa mainittuun osoitteeseen.

Saat vastauksen pyyntöösi viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet pyyntösi. Poikkeustilanteissa voimme jatkaa määräaikaa enintään kahdella kuukaudella. Pyyntöön vastataksemme tarkistamme henkilöllisyytesi.

Tahdomme kuitenkin huomauttaa, että nämä lainsäädännön takaamat oikeudet eivät ole täysin rajoittamattomia. Emme esimerkiksi voi poistaa tietoja, jos meihin soveltuva lainsäädäntö edellyttää henkilötietojen säilyttämistä.

Markkinoinnin kieltäminen ja postituslistalta poistuminen. Sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Jokaisessa lähettämässämme sähköpostiviestissä on mahdollisuus poistua postituslistalta. Voit ottaa meihin myös sähköpostitse ja kertoa, ettet halua vastaanottaa markkinointia.

Oikeus saada pääsy tietoihisi. Sinulla on aina oikeus saada vahvistus siitä, käsittelemmekö henkilötietojasi. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on aina oikeus saada pääsy tietoihisi sekä oikeus saada meiltä jäljennös näistä tiedoista.

Oikeus henkilötietojesi oikaisuun. Mikäli koet, että käsittelemämme henkilötiedot ovat virheellisiä, puutteellisia tai vanhentuneita, voit pyytää meitä oikaisemaan tällaiset henkilötiedot.

Oikeus henkilötietojesi poistamiseen. Voit pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot. Huomioithan kuitenkin, että emme voi välttämättä poistaa sellaisia tietoja, joiden säilyttämiselle on edelleen olemassa perusteltu tarve, kuten lakisääteinen velvollisuus.

Oikeus vastustaa ja rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita yleistä oikeutta vastustaa kaikkea henkilötietojesi käsittelyä. Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä omaan henkilökohtaisen tilanteeseen liittyvän syyn perusteella silloin, kun tietojen käsittely perustuu rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun.

Meillä on oikeus jatkaa henkilötietojen käsittelyä käsittelyn vastustamisesta huolimatta, jos meillä on käsittelyyn erityisen painava syy. Tällainen syy voi olla esimerkiksi oikeudellisen vaateen tai väärinkäytöksen selvittäminen, esittäminen tai puolustaminen.

Oikeus siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle. Sinulla on oikeus saada siirretyksi koneluettavassa muodossa meille toimittamasi henkilötiedot, joiden käsittely tapahtuu automaattisin keinoin ja joiden käsittely perustuu antamaasi suostumukseen tai väliseemme sopimukseen.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Jos epäilet, että olemme esimerkiksi käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti, sinulla on aina oikeus tehdä ilmoitus valvontaviranomaiselle.

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuutta Suomessa valvoo tietosuojavaltuutetun toimisto, jonka yhteystiedot löydät täältä: https://tietosuoja.fi/etusivu

 

7.         Miten huolehdimme henkilötietojen luottamuksellisuudesta ja turvallisuudesta?

 Kunnioitamme yksityisyyttäsi, ja henkilötietojesi turvallinen käsittely ja säilyttäminen on meille tärkeää. Suojaamme henkilötietojasi asianmukaisesti teknisin ja organisatorisin toimenpitein luvattomalta ja lainvastaiselta käsittelyltä̈ sekä̈ vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä̈, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta.

Henkilötietojen suojauksessa on toteutettu mm. seuraavia toimenpiteitä̈

Pääsyn rajoittaminen. Henkilötietojen käyttö on sallittu ainoastaan nimetyille, valtuutetuille henkilöille, joiden työtehtävät sitä edellyttävät. Henkilötietoihin pääsee käsiksi vain asianmukaisin käyttövaltuuksin.

Sopimukset. Tietoja käsittelevät henkilöt ovat salassapitovelvollisuuden alaisia, ja he ovat allekirjoittaneet salassapitositoumuksen. Lisäksi henkilötietoja käsittelevät sopimuskumppanimme ovat sitoutuneet huolehtimaan henkilötietojen turvallisuudesta.

Henkilöstön kouluttaminen ja ohjeistus. Olemme järjestäneet kattavaa tietosuojakoulutusta sekä̈ ohjeistusta koko henkilöstöllemme.

Tietojen tekninen suojaus. Henkilötiedot ja niitä̈ käsittelevät järjestelmät ovat suojattu mm. palomuurein. Valvomme lisäksi henkilötietojen käsittelyyn liittyviä̈ tapahtumia ja pyrimme tunnistamaan tähän liittyviä̈ poikkeamia automaattisesti.  Tiedot on suojattu ulkopuolisilta ja kaikkiin tietoliikenneyhteyksiin käytämme suojattuja yhteyksiä.

 

 8.         Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Viestintä ja yhteydenpito

E. Hartikainen Oy säilyttää henkilötietoja vain niin kauan kuin tietoja voidaan pitää tarpeellisina tässä selosteessa kuvattujen käyttötarkoituksen ja osapuolen sopiman palvelun toteuttamiseksi.

E. Hartikainen Oy tarkistaa rekisteritiedot, mikäli rekisteröity ilmoittaa tietojen muuttumisesta.

Tekniset tiedot verkkosivujen selaamisesta

E. Hartikainen Oy ei säilytä teknisiä tietoja verkkosivujen selaamisesta. Lisäksi ks. Kohta 3 kolmansien osapuolten evästeet.

 Evästeet

Istuntokohtaiset evästeet

Istuntokohtaisia evästeitä käytetään muistamaan kutakin selausistuntoa koskevat asetukset. Ne asetetaan istuntokohtaisesti, jolloin ne säilyvät selaimen sulkemiseen saakka. Istuntokohtaiset evästeet eivät tallennu laitteesi kovalevylle.

Pysyvät evästeet

Pysyviä evästeitä käytetään yleensä kohdennettuun mainontaan tai tiedon keräämiseen siitä, miten käytät verkkosivuja. Pysyviä evästeitä säilytetään kovalevyllä myös selausistuntojen välillä, kunnes poistat ne tai määritelty säilytysaika päättyy.

Saat tietoja kunkin evästeen säilytysajasta käyttämäsi selaimen asetuksista.

 

9.         Voidaanko tähän tietosuojakuvaukseen tehdä muutoksia?

Kehitämme palvelujamme jatkuvasti ja tässä̈ selosteessa esitetyt tavat, joilla henkilötietoja käsitellään voivat liiketoimintamme kehittyessä̈ saada uudenlaisia muotoja, joiden takia tietosuojaselostetta voidaan muuttaa. Muutokset voivat perustua myös muutoksiin lainsäädännössä. Pidämme tämän selosteen ajan tasalla ja suosittelemme tutustumaan sen sisältöön säännöllisesti. Suuremmista muutoksista henkilötietojen käsittelyssä ilmoitamme viestinnässämme.

.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista